Groene Kool Curry
Ingrediënten 4 porties - bereidingstijd 20 minuten:
- 1 groene kool/bloemkool
- 1 paprika
- 2 tenen knoflook
- 1 stukje gember
- 1 rode peper (optioneel)
- 2 lepels curry kruiden
- Scheutje limoen/ citroensap
- Scheut tamari/ sojasaus
- 1 blikje kokosmelk
- 1 pak zilvervliesrijst
Hoe maak je het:
- Snijd de paprika en groene kool in stukjes.
- Bak de 2 tenen knoflook, ui, het pepertje en gember in een beetje water.
- Voeg de paprika en kool toe en roerbak even.
- Giet er het blikje kokosmelk en ongeveer een halve blikje water overheen.
- Voeg de curry kruiden, kaneel, limoensap en tamari toe en laat een minuut of 10 rustig pruttelen.
- Kook de rijst, giet af en voeg toe aan de curry. Je kan de rijst ook apart serveren. Ik doe gewoon alles in 1 pan, trekken de smaken lekker in.
De 4 stappen:
1. Je hebt zin in rijst. 2. Groenten en fruit: groene kool, paprika. 3. Kruiden: gember, curry, knoflook, peper. 4. Wat maakt het af: blikje kokosmelk.
Rijst met Boontjes
Ingrediënten 4 porties - bereidingstijd 20 minuten:
- 500 gram boontjes
- 1 grote zoete aardappel
- 1 ui
- 4 tenen knoflook
- 1 stukje gember
- 1 eetlepel tijm
- 2 eetlepels sesamzaadjes
- 1 scheut tamari/ sojasaus
- 1 pak zilvervliesrijst
Hoe maak je het:
- Snijd de zoete aardappel in blokjes en kook ongeveer 5 minuten.
- Snijd de ui, knoflook en gember in kleine stukjes en fruit in wat water.
- Voeg de boontjes, zoete aardappel toe samen met de tamari en tijm.
- Kook de rijst, giet af en roer door het mengsel.
- Maak het af met de sesamzaadjes en eventueel nog een scheutje tamari.
De 4 stappen:
1. Je hebt zin in rijst. 2. Groenten en fruit: boontjes, zoete aardappel 3. Kruiden: gember, knoflook, tijm. 4. Wat maakt het af: tamari, sesamzaadjes.