Groene Kool Curry

 

Ingrediënten 4 porties - bereidingstijd 20 minuten:

  • 1 groene kool/bloemkool
  • 1 paprika
  • 2 tenen knoflook
  • 1 stukje gember
  • 1 rode peper (optioneel)
  • 2 lepels curry kruiden
  • Scheutje limoen/ citroensap
  • Scheut tamari/ sojasaus
  • 1 blikje kokosmelk
  • 1 pak zilvervliesrijst

Hoe maak je het:

  • Snijd de paprika en groene kool in stukjes.
  • Bak de 2 tenen knoflook, ui, het pepertje en gember in een beetje water.
  • Voeg de paprika en kool toe en roerbak even.
  • Giet er het blikje kokosmelk en ongeveer een halve blikje water overheen.
  • Voeg de curry kruiden, kaneel, limoensap en tamari toe en laat een minuut of 10 rustig pruttelen.
  • Kook de rijst, giet af en voeg toe aan de curry. Je kan de rijst ook apart serveren. Ik doe gewoon alles in 1 pan, trekken de smaken lekker in.

De 4 stappen:

1. Je hebt zin in rijst. 2. Groenten en fruit: groene kool, paprika. 3. Kruiden: gember, curry, knoflook, peper. 4. Wat maakt het af: blikje kokosmelk.


Rijst met Boontjes

 

Ingrediënten 4 porties - bereidingstijd 20 minuten:

  • 500 gram boontjes
  • 1 grote zoete aardappel
  • 1 ui
  • 4 tenen knoflook
  • 1 stukje gember
  • 1 eetlepel tijm
  • 2 eetlepels sesamzaadjes
  • 1 scheut tamari/ sojasaus
  • 1 pak zilvervliesrijst

Hoe maak je het:

  • Snijd de zoete aardappel in blokjes en kook ongeveer 5 minuten.
  • Snijd de ui, knoflook en gember in kleine stukjes en fruit in wat water.
  • Voeg de boontjes, zoete aardappel toe samen met de tamari en tijm.
  • Kook de rijst, giet af en roer door het mengsel.
  • Maak het af met de sesamzaadjes en eventueel nog een scheutje tamari.

De 4 stappen:

1. Je hebt zin in rijst. 2. Groenten en fruit: boontjes, zoete aardappel 3. Kruiden: gember, knoflook, tijm. 4. Wat maakt het af: tamari, sesamzaadjes.