Orzo

 

Ingrediënten 4 porties - 15 minuten bereidingstijd

  • 1 courgette
  • 2 paprika's
  • 1 ui
  • 4 tenen knoflook
  • 1 pot erwten (300 gr)
  • 1 halve pot zongedroogde tomaatjes (op water)
  • 2 eetlepels Italiaanse kruiden
  • 1 pak orzo

Hoe maak je het:

  • Snijd de courgette, paprika’s, ui en knoflook in stukjes.
  • Roerbak ongeveer 15 minuten in een beetje water en strooi de Italiaanse kruiden erover.
  • Kook de orzo volgens de verpakking, giet af, bewaar een beetje kookvocht en schep samen met de erwtjes door de groenten.
  • Snijd de zongedroogde tomaatjes in kleine stukjes en roer er doorheen.
  • Mag het iets ‘natter’ dan voeg een beetje kookvocht toe.

De 4 stappen:

1. Je hebt zin in orzo. 2. Groenten en fruit: courgette, paprika, ui, erwten 3. Kruiden: Italiaanse kruiden, knoflook. 4. Wat maakt het af: zongedroogde tomaatjes.


Gnocchi

 

Ingrediënten 2 tot 3 porties - 15 minuten bereidingstijd

  • 400 gram spinazie
  • 1 bak champignons
  • 10 zwarte olijven in plakjes
  • 2 eetlepels pijnboompitten (rauw)
  • Snuf peper en zout
  • 1 eetlepel gedroogde rozemarijn
  • 1 pak gnocchi.

Hoe maak je het:

  • Bak de bak champignons (in stukjes) in een beetje water en strooi de peper, rozemarijn en zout overheen.
  • Voeg als ze mooi bruin gebakken zijn al roerend handje voor handje de spinazie toe.
  • Bak de gnocchi mooi bruin in een aparte pan met een beetje water en voeg toe aan het mengsel.
  • Schep de olijven en pijnboompitten er doorheen.

De 4 stappen:

1. Je hebt zin in gnocchi. 2. Groenten en fruit: spinazie. 3. Kruiden: rozemarijn. 4. Wat maakt het af: champignons, pijnboompitten, olijven.