Orzo
Ingrediënten 4 porties - 15 minuten bereidingstijd
- 1 courgette
- 2 paprika's
- 1 ui
- 4 tenen knoflook
- 1 pot erwten (300 gr)
- 1 halve pot zongedroogde tomaatjes (op water)
- 2 eetlepels Italiaanse kruiden
- 1 pak orzo
Hoe maak je het:
- Snijd de courgette, paprika’s, ui en knoflook in stukjes.
- Roerbak ongeveer 15 minuten in een beetje water en strooi de Italiaanse kruiden erover.
- Kook de orzo volgens de verpakking, giet af, bewaar een beetje kookvocht en schep samen met de erwtjes door de groenten.
- Snijd de zongedroogde tomaatjes in kleine stukjes en roer er doorheen.
- Mag het iets ‘natter’ dan voeg een beetje kookvocht toe.
De 4 stappen:
1. Je hebt zin in orzo. 2. Groenten en fruit: courgette, paprika, ui, erwten 3. Kruiden: Italiaanse kruiden, knoflook. 4. Wat maakt het af: zongedroogde tomaatjes.
Gnocchi
Ingrediënten 2 tot 3 porties - 15 minuten bereidingstijd
- 400 gram spinazie
- 1 bak champignons
- 10 zwarte olijven in plakjes
- 2 eetlepels pijnboompitten (rauw)
- Snuf peper en zout
- 1 eetlepel gedroogde rozemarijn
- 1 pak gnocchi.
Hoe maak je het:
- Bak de bak champignons (in stukjes) in een beetje water en strooi de peper, rozemarijn en zout overheen.
- Voeg als ze mooi bruin gebakken zijn al roerend handje voor handje de spinazie toe.
- Bak de gnocchi mooi bruin in een aparte pan met een beetje water en voeg toe aan het mengsel.
- Schep de olijven en pijnboompitten er doorheen.
De 4 stappen:
1. Je hebt zin in gnocchi. 2. Groenten en fruit: spinazie. 3. Kruiden: rozemarijn. 4. Wat maakt het af: champignons, pijnboompitten, olijven.