Witte Bonen in Tomatensaus

 

Ingrediënten 4 porties - 15 minuten bereidingstijd:

  • 5 grote trostomaten
  • 1 bakje cherry tomaten
  • 5 zongedroogde tomaatjes
  • half potje (kalamata) olijven
  • 1 ui
  • half bakje zeekraal
  • 2 tenen knoflook
  • paar takjes basilicum of oregano
  • 1 grote pot witte bonen (600 gr)
  • 1 scheut tamari

Hoe maak je het:

  • Snijd alles in stukjes.
  • Fruit de ui en knoflook in een beetje water.
  • Voeg de tomaten toe en bak heel zachtjes even mee.
  • Voeg de rest van de ingrediënten toe en roer alles door elkaar.
  • Het hoeft niet te koken, alleen even alles opwarmen.

De 4 stappen:

1. Je hebt zin in bonen. 2. Groenten en fruit: tomaat, ui. 3. Kruiden: knoflook, oregano,  zeekraal. 4. Wat maakt het af: kalamata olijven.


Chili sin Carne

 

Ingrediënten 3 tot 4 porties - 15 minuten bereidingstijd

  • 1 grote pot chili bonen (300 gram)
  • 1 grote pot bruine bonen (300 gram)
  • 1 middelgrote pot mais (150 gram)
  • 3 grote tomaten
  • 2 paprika’s
  • 1 ui
  • 1 rode peper (optioneel)
  • 4 tenen knoflook
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 1 theelepel komijnpoeder

Hoe maak je het:

  • Fruit de ui, peper en teentjes knoflook in een beetje water.
  • Snijd de tomaten en paprika’s in stukjes en bak mee.
  • Voeg het blikje tomatenpuree met wat water en het komijnpoeder toe en laat een minuut of 5 sudderen.
  • Roer de bonen en mais doorheen.
  • Serveer eventueel met wat gemengde sla nacho’s.

De 4 stappen:

1. Je hebt zin in bonen. 2. Groenten en fruit: paprika, tomaat, mais. 3. Kruiden: knoflook, komijn, peper. 4. Wat maakt het af: blikje tomatenpuree, nacho's.