Witte Bonen in Tomatensaus
Ingrediënten 4 porties - 15 minuten bereidingstijd:
- 5 grote trostomaten
- 1 bakje cherry tomaten
- 5 zongedroogde tomaatjes
- half potje (kalamata) olijven
- 1 ui
- half bakje zeekraal
- 2 tenen knoflook
- paar takjes basilicum of oregano
- 1 grote pot witte bonen (600 gr)
- 1 scheut tamari
Hoe maak je het:
- Snijd alles in stukjes.
- Fruit de ui en knoflook in een beetje water.
- Voeg de tomaten toe en bak heel zachtjes even mee.
- Voeg de rest van de ingrediënten toe en roer alles door elkaar.
- Het hoeft niet te koken, alleen even alles opwarmen.
De 4 stappen:
1. Je hebt zin in bonen. 2. Groenten en fruit: tomaat, ui. 3. Kruiden: knoflook, oregano, zeekraal. 4. Wat maakt het af: kalamata olijven.
Chili sin Carne
Ingrediënten 3 tot 4 porties - 15 minuten bereidingstijd
- 1 grote pot chili bonen (300 gram)
- 1 grote pot bruine bonen (300 gram)
- 1 middelgrote pot mais (150 gram)
- 3 grote tomaten
- 2 paprika’s
- 1 ui
- 1 rode peper (optioneel)
- 4 tenen knoflook
- 1 blikje tomatenpuree
- 1 theelepel komijnpoeder
Hoe maak je het:
- Fruit de ui, peper en teentjes knoflook in een beetje water.
- Snijd de tomaten en paprika’s in stukjes en bak mee.
- Voeg het blikje tomatenpuree met wat water en het komijnpoeder toe en laat een minuut of 5 sudderen.
- Roer de bonen en mais doorheen.
- Serveer eventueel met wat gemengde sla nacho’s.
De 4 stappen:
1. Je hebt zin in bonen. 2. Groenten en fruit: paprika, tomaat, mais. 3. Kruiden: knoflook, komijn, peper. 4. Wat maakt het af: blikje tomatenpuree, nacho's.