Dit is wat je tekort komt als je plantaardig gaat eten.
Toen ik nog niet plantaardig at, dacht ik dat het ingewikkeld was en ik had ook wel eens gehoord dat je dan 'iets te kort kan komen’.
Nu vind ik dat best wel een gekke gedachte.
Hoezo ga je iets tekortkomen als je stopt met producten eten die slecht zijn voor je gezondheid?
Dat is toch eigenlijk heel onlogisch?
Ja, precies dat is het, heel onlogisch.
Niet alleen loop je eerder tekorten op als je ongezond eet.
Op de niet heel lange termijn zorgt het voor diverse gezondheidsklachten en overgewicht.
Als je gezond plantaardig gaat eten, dan levert dit je dubbelop winst voor je gezondheid.
Dit werkt zo:
Je krijgt niet meer het zout en verzadigd vet binnen waar dierlijke producten vol mee zitten.
En niet meer de hormonen, heemijzer en andere dioxines.
In plaats daarvan:
Krijg je veel meer vezels, vitamines, antioxidanten en andere belangrijke nutriënten binnen uit fruit en planten.
En eet je de meeste gezonde eiwitbronnen, die niet alleen maar eiwit leveren, maar ook vezels en belangrijke vitamines en gigantisch veel minder (verzadigd) vet.
Welke tekorten je oploopt ten opzichte van een dieet met dierlijke producten: GEEN.
Oké, zodra je plantaardig gaat eten moet je extra letten op B12 en in de wintermaanden op D3.
Maar ook als je niet plantaardig eet, is het net zo belangrijk hier goed op te letten.
Wil jij jouw lichaam en mind zo goed mogelijk voeden en zo min mogelijk TEKORT doen?
Ga plantaardig eten!
Ik ga er weer een vrolijke dag van maken.
O, ik zal morgen iets vertellen over vitamine B12, mocht je willen weten hoe dat zit!
Reactie plaatsen
Reacties